Nóż do pieczywa Zwilling Spectrum
- Długie, ząbkowane ostrze do pieczywa, ciast i innych wypieków
- Doskonała równowaga dzięki ergonomicznemu uchwytowi i optymalnie wyważonej klindze
- Elegancki uchwyt z Micarty z precyzyjnie spawaną końcówką
- Pewny i bezpiecznie leży w dłoni
- Wyjątkowa, długotrwała ostrość – Made in Germany
- Połączenie wysokiej funkcjonalności z ponadczasowym designem
- Ostrze wykonane ze stali RCF o 50% niższym śladzie węglowym (w porównaniu do tradycyjnej stali nożowej – dzięki zrównoważonym materiałom, wysokiemu udziałowi recyklingu i zoptymalizowanej produkcji)
W świecie, gdzie precyzja spotyka się z elegancją, nóż do pieczywa ZWILLING SPECTRUM wyróżnia się nie tylko wyglądem, ale i funkcjonalnością. To narzędzie stworzone z myślą o tym, by każda kromka była perfekcyjna – bez miażdżenia, bez wysiłku.
Ząbkowane ostrze z łatwością sunie przez chrupiącą skórkę świeżo upieczonego chleba, nie naruszając jego puszystego wnętrza. Sprawia, że ciepło i zapach pieczywa unoszą się bez przeszkód, a każdy poranny rytuał z ulubionym bochenkiem staje się czystą przyjemnością. Świetnie radzi sobie także z ciastami czy wypiekami o twardszej powierzchni.
Dzięki doskonałemu wyważeniu oraz ergonomicznemu uchwytowi z eleganckiej Micarty, każdy ruch jest płynny i pewny. Zastosowana stal RCF, produkowana w sposób bardziej zrównoważony, pozwala ograniczyć ślad węglowy nawet o 50% – bez kompromisów w kwestii jakości czy ostrości.
To nóż, który nie tylko tnie – on celebruje smak.
WYMIARY
| Długość ostrza: | 20 cm |
| Długość uchwytu: | 11.3 cm |
| Szerokość: | 3.3 cm |
| Wysokość: | 1.6 cm |
| Masa: | 0.21 kg |
- Linia
- Spectrum
- Przeznaczenie
- Do pieczywa
- Materiał
- Specjalny stop
- Twardość ostrza
- 55 - 58 HRC
- Uchwyt
- Micarta
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Producent
- ZWILLING J.A. Henckels Europa GmbH
Gruenewalder Str. 14-22
Solingen, Niemcy
info@zwilling.com - Kod produktu
- 1033082
- EAN13
- 4009839696299
Instrukcja obsługi
(640.25KB)Warunki gwarancji
(186.13KB)Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Produkty w tej samej kategorii
Nóż do pieczywa ENNO
- Doskonałe właściwości tnące: długotrwała ostrość, wysoka odporność na korozję, wyważona równowaga, najwyższa efektywność cięcia
- Najlepsza jakość kling Solingen: wysokiej jakości niemiecka stal specjalna hartowana lodem, szlifowana ręcznie z obu stron
- Ergonomiczna rękojeść z wyrafinowanego orzecha włoskiego z nowoczesnym designem dwóch nitów
- Ostrze z falistym ostrzem o grubości 6 mm
- Wyprodukowane w Solingen, Niemcy
Nóż do pieczywa Zwilling All * Star
- Nowoczesne wzornictwo
- Ozdobna aplikacja z laserowanym logo u nasady - dostępna w aż sześciu różnych kolorach
- Ostrze o długości 20 cm hartowane lodem (FRIODUR®) – niezwykle ostre i odporne na korozję
- Specjalna stal nierdzewna ZWILLING
- Ergonomiczny uchwyt wygodnie leżący w dłoni
- Na zamówienie
Nóż do bułek STULLE
- Gładkie, szerokie ostrze idealne do smarowania i krojenia
- Wygięty kształt ostrza dla większego komfortu użytkowania
- Zaokrąglona końcówka ułatwiająca nabieranie masła, serków i past
- Wysokiej jakości stal nierdzewna gwarantująca trwałość i odporność na korozję
- Ergonomiczna rękojeść z drewna orzechowego dla komfortu i eleganckiego wyglądu
- Łatwe czyszczenie – zalecane mycie ręczne
- Promocja
- Na zamówienie
Nóż do pieczywa Miyabi 5000FCD
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 zakuty w 48 warstwach stali nierdzewnych
- Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
- FRIODUR podwójny proces hartowania i wymrażania klingi - trwała i odporna na korozję klinga
- Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcia bez wysiłku
- Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej
Nóż do pieczywa Zwilling Twin Chef
- Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia wyjątkową trwałość krawędzi tnącej i odporność na korozję
- Nierdzewna stal o specjalnej formule to gwarancja wytrzymałości i elastyczności
- Klasyczna konstrukcja z trzema nitami
- Optymalne wyważenie
- Osłona palców zapewniająca bezpieczną pracę
- Na zamówienie
Nóż do pieczywa Zwilling Gourmet
- Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia szczególną trwałość i odporność krawędzi tnącej
- Wyjątkowa stal nierdzewna ZWILLING® Sonderschmelze gwarantuje stabilność, odporność na korozję, ale jednocześnie wygodną elastyczność
- Lekkość noża sprawia, że jest on niezwykle poręczny i doskonale się prowadzi
- Ergonomiczny, trójnitowy uchwyt z tworzywa sztucznego oznaczony logo ZWILLING® zapewnia niemęczącą i pewną pracę nawet przez długie godziny
- Na zamówienie
Nóż do pieczywa Zwilling Kanren
- Nierdzewna stal węglowa FC61 – twarda, wytrzymała i odporna na korozję
- Zakrzywiony trzpień pomiędzy rękojeścią a uchwytem dla bezpiecznej i pewnej pracy
- Ręcznie szlifowana, 48-warstwowa klinga z charakterystycznym, damasceńskim wzorem
- Potrójnie nitowany uchwyt z micarty z laserowo wypalanym logo ZWILLING na środkowym nicie
- Na zamówienie
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
- Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości, twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
- Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
- Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
- Oryginalny japoński profil ostrza
- Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
- Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
- Promocja
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD 67
- Flagowa linia Miyabi
- Ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66
- Unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu
- Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella)
- Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
- Kąt ostrzenia 9.5° na stronę
- Promocja
Nóż do pieczywa Miyabi 800DP
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali hartowanej do twardości 61 HRC zapewniający długie zachowanie krawędzi i jej ostrość, laminowany w 48 warstwach stali nierdzewnej o wyższej elastyczności
- Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony profil zapewniają wygodę i łatwość użytkowania
- Hartowanie FRIODUR poprawia mikrostrukturę stali w celu poprawy wydajności cięcia, odporności na korozję i trwałości
- Ręcznie naostrzone przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke
- Promocja
Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT
- Supertwardy rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej elastyczności
- Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
- Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
- Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik
- Promocja
Nóż do bułeczek Zwilling Twin Grip
- Specjalna formuła ze stali nierdzewnej „NO STAIN” o wysokiej wydajności
- Hartowane lodem ostrze FRIODUR® pozostaje ostrzejsze na dłużej i ma doskonałą sprężystość
- Uchwyt z żywicy syntetycznej
- Teksturowana rączka jest ergonomicznie wyprofilowana, aby zapewnić pewny chwyt
- Na zamówienie
- Długie, ząbkowane ostrze do pieczywa, ciast i innych wypieków
- Doskonała równowaga dzięki ergonomicznemu uchwytowi i optymalnie wyważonej klindze
- Elegancki uchwyt z Micarty z precyzyjnie spawaną końcówką
- Pewny i bezpiecznie leży w dłoni
- Wyjątkowa, długotrwała ostrość – Made in Germany
- Połączenie wysokiej funkcjonalności z ponadczasowym designem
- Ostrze wykonane ze stali RCF o 50% niższym śladzie węglowym (w porównaniu do tradycyjnej stali nożowej – dzięki zrównoważonym materiałom, wysokiemu udziałowi recyklingu i zoptymalizowanej produkcji)





Opinie
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane