Noże szefa kuchni
Kształt klasycznych noży szefa kuchni jest taki sam dla wszystkich linii. Krawędzie tnące stalowych ostrzy, których długość wynosi od 14 cm do 26 cm, są delikatnie wygięte i zwężają się ku końcowi. Noże japońskie mają nieco odmienne kształty, posiadając mniejszą powierzchnię tnącą, a górna część ich ostrza tworzy linię prostą z uchwytem. Profesjonalne noże szefa kuchni nie powinny być ani zbyt lekkie, ani zbyt ciężkie. Swoim ciężarem powinny ułatwiać pracę kucharzowi, gwarantując płynne cięcie bez wysiłku. Dlatego też to właśnie odpowiednie wyważenie pomiędzy ostrzem a uchwytem jest jednym z istotniejszych czynników podczas zakupu. Dla optymalnej ergonomii nóż musi dobrze i pewnie leżeć w dłoni nawet podczas długogodzinnej pracy. Przede wszystkim jednak ostrze noża powinno być zawsze idealnie naostrzone zachowując przez cały czas taki sam kształt krawędzi.
- Promocja
- Na zamówienie
- Na zamówienie
Kompaktowy nóż szefa kuchni z ząbkowanym ostrzem Zwilling Gourmet
- Szczególnie praktyczny, kompaktowy nóż szefa kuchni ze specjalnym ząbkowanym ostrzem
- Specjalny stop ZWILLING do szczególnie stabilnych, odpornych na korozję i elastycznych noży
- Wygodna obsługa dzięki niewielkiej wadze
- Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego w wersji z trzema nitami
- Ergonomiczna konstrukcja i dobre wyważenie zapewniające niemęczącą i bezpieczną pracę
Nóż szefa kuchni Zwilling Gourmet
- Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia szczególną trwałość i odporność krawędzi tnącej
- Wyjątkowa stal nierdzewna ZWILLING® Sonderschmelze gwarantuje stabilność, odporność na korozję, ale jednocześnie wygodną elastyczność
- Lekkość noża sprawia, że jest on niezwykle poręczny i doskonale się prowadzi
- Ergonomiczny, trójnitowy uchwyt z tworzywa sztucznego oznaczony logo ZWILLING® zapewnia niemęczącą i pewną pracę nawet przez długie godziny
- Promocja
Nóż szefa kuchni Zwilling Twin Chef
- Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia wyjątkową trwałość krawędzi tnącej i odporność na korozję
- Nierdzewna stal o specjalnej formule to gwarancja wytrzymałości i elastyczności
- Klasyczna konstrukcja z trzema nitami
- Optymalne wyważenie
- Osłona palców zapewniająca bezpieczną pracę
Nóż szefa kuchni Zwilling Now S
- Ostrze wykonane ze specjalnej stali nierdzewnej Hartowane lodem ostrze FRIODUR
- Ergonomiczna rękojeść wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego
- Zaprojektowany przez Matteo Thuna i Antonio Rodrigueza
- Promocja
- Na zamówienie
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67
- Flagowa linia Miyabi
- Ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66
- Unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu
- Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella)
- Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
- Kąt ostrzenia 9.5° na stronę
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD
- Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości, twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
- Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
- Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
- Oryginalny japoński profil ostrza
- Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
- Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
- Promocja
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT
- Supertwardy rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej elastyczności
- Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
- Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
- Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik
- Na zamówienie
Nóż Gyutoh Miyabi 7000D
- Rdzeń ostrza ze stali CMV60 laminowany w procesie kucia w 64 warstwach stali nierdzewnych gwarantuje twardość i wytrzymałość
- Unikalny wzór damastu
- Ostrza hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność
- Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery "D" z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie
- Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną
Nóż Gyutoh Miyabi 5000FCD
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 zakuty w 48 warstwach stali nierdzewnych
- Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
- FRIODUR podwójny proces hartowania i wymrażania klingi - trwała i odporna na korozję klinga
- Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcia bez wysiłku
- Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej
Nóż Gyutoh Miyabi 800DP
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali hartowanej do twardości 61 HRC zapewniający długie zachowanie krawędzi i jej ostrość, laminowany w 48 warstwach stali nierdzewnej o wyższej elastyczności
- Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony profil zapewniają wygodę i łatwość użytkowania
- Hartowanie FRIODUR poprawia mikrostrukturę stali w celu poprawy wydajności cięcia, odporności na korozję i trwałości
- Ręcznie naostrzone przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke
- Promocja
Nóż szefa kuchni ENNO
- Doskonałe właściwości tnące: długotrwała ostrość, wysoka odporność na korozję, wyważona równowaga, najwyższa efektywność cięcia
- Najlepsza jakość klingi Solingen: wysokiej jakości niemiecka stal specjalna hartowana lodem, szlifowana ręcznie z obu stron
- Ergonomiczna rękojeść z wyrafinowanego orzecha włoskiego z nowoczesnym designem dwóch nitów
- Wyprodukowane w Solingen, Niemcy
- Na zamówienie
Nóż szefa kuchni Zwilling Pro
- Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia wyjątkowo długą trwałość krawędzi tnącej i odporność na korozję
- Specjalna stal nierdzewna, specjalny stop ZWILLING: Noże te są stabilne, odporne na korozję i jednocześnie elastyczne
- Noże SIGMAFORGE® - kute z jednego kawałka
- Krawędź ostrza V-Edge zapewnia długotrwałą ostrość, a tym samym zapewnia niezmiennie wysoką i precyzyjną wydajność cięcia
- Ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego z trzema nitami: do niemęczącej i bezpiecznej pracy z nożem
- Na zamówienie
Nóż szefa kuchni Zwilling All * Star
- Nowoczesne wzornictwo
- Ozdobna aplikacja z laserowanym logo u nasady
- Ostrze o długości 20 cm hartowane lodem (FRIODUR®) – niezwykle ostre i odporne na korozję
- Specjalna stal nierdzewna ZWILLING
- Ergonomiczny uchwyt wygodnie leżący w dłoni
- Na zamówienie
- Na zamówienie
Kompaktowy nóż szefa kuchni Zwilling Now S
- Ostrze wykonane ze specjalnej stali nierdzewnej
- Hartowane lodem ostrze FRIODUR
- Ergonomiczna rękojeść wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego
- Zaprojektowany przez Matteo Thuna i Antonio Rodrigueza
- Na zamówienie
Nóż szefa kuchni Zwilling Intercontinental
- Wyjątkowy nóż jubileuszowy w limitowanej edycji 2900 sztuk
- Nitowany uchwyt z najwyższej jakości drewna Bocote
- Specjalna stal nierdzewna ZWILLING Sonderschmelze
- Wykonane w Solingen
- Na zamówienie
- Na zamówienie
Nóż szefa kuchni Zwilling Twin Cuisine
- Ostrze hartowane w technologii FRIODUR® zapewnia wyjątkową trwałość krawędzi tnącej i odporność na korozję
- Stal nierdzewna o specjalnej formule: noże są wytrzymałe i jednocześnie elastyczne
- Płynne przejście pomiędzy rękojeścią i ostrzem
- Ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego bez nitów - zapewnia niemęczącą i bezpieczną pracę nożem
- Wycofane z oferty
- Na zamówienie
Kompaktowy nóż szefa kuchni Zwilling All * Star
- Nowoczesne wzornictwo
- Ozdobna aplikacja z laserowanym logo u nasady - dostępna w aż sześciu różnych kolorach
- Ostrze o długości 14 cm hartowane lodem (FRIODUR®) – niezwykle ostre i odporne na korozję
- Specjalna stal nierdzewna ZWILLING
- Ergonomiczny uchwyt wygodnie leżący w dłoni
- Optymalny kształt ostrza umożliwiający siekanie techniką kołyskową
- Na zamówienie