Noże Santoku
„Nóż trzech cnót” - nie ma bardziej poetyckiego i trafnego opisu noża uniwersalnego z Dalekiego Wschodu. Mięso, ryby lub warzywa: to żaden problem dla cudu japońskiego ostrza, którego nie powinno zabraknąć w żadnej dobrze wyposażonej kuchni. W naszym sklepie znajdziesz noże Santoku w szerokiej gamie wzorów.
Niezależnie od tego, czy jest to prosty nóż uniwersalny, czy funkcjonalny i estetyczny element przyciągający wzrok w Twojej kuchni: z nożem Santoku przygotowywanie azjatyckich przysmaków to czysta przyjemność. Japońskie noże marki MIYABI są projektowane przez Japończyków, produkowane w Japonii w naszych fabrykach i urzekają harmonią azjatyckiej estetyki i najwyższą jakością. Klasyczna japońska technika cięcia sprawia, że ostrza są wyjątkowo ostre i trwałe.
Nóż Santoku z rowkami Zwilling Gourmet
- V-Edge - dwuetapowy proces ostrzenia, dający drobną symetryczną krawędź z kątem noża około 15 stopni na stronę
- Technologia SIGMAFORGE® - jednoczęściowe precyzyjne kucie
- Hartowane lodem ostrze FRIODUR® dla wyjątkowej trwałości ostrza i odporności na korozję
- Nitowany ergonomiczny, syntetyczny uchwyt zapewnia niemęczącą i bezpieczną pracę
Nóż Santoku Zwilling Now S
- Hartowane w lodzie ostrze FRIODUR
- Specjalna stal nierdzewna, specjalny stop ZWILLING
- Ergonomiczny plastikowy uchwyt
- Projekt Matteo Thun i Antonio Rodriguez
- Promocja
Nóż Santoku Miyabi 5000MCD
- Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości, twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
- Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
- Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
- Oryginalny japoński profil ostrza
- Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
- Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
Nóż Rocking Santoku Miyabi 5000MCD
- Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości, twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
- Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
- Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
- Oryginalny japoński profil ostrza
- Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
- Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
Nóż Santoku Miyabi 7000D
- Rdzeń ostrza ze stali CMV60 laminowany w procesie kucia w 64 warstwach stali nierdzewnych gwarantuje twardość i wytrzymałość
- Unikalny wzór damastu
- Ostrza hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność
- Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery "D" z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie
- Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną
- Promocja
Nóż Santoku Miyabi 800DP
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali hartowanej do twardości 61 HRC zapewniający długie zachowanie krawędzi i jej ostrość, laminowany w 48 warstwach stali nierdzewnej o wyższej elastyczności
- Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony profil zapewniają wygodę i łatwość użytkowania
- Hartowanie FRIODUR poprawia mikrostrukturę stali w celu poprawy wydajności cięcia, odporności na korozję i trwałości
- Ręcznie naostrzone przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke
Nóż Santoku z rowkami ENNO
- Doskonałe właściwości tnące: długotrwała ostrość, wysoka odporność na korozję, wyważona równowaga, najwyższa efektywność cięcia
- Najlepsza jakość klingi Solingen: wysokiej jakości niemiecka stal specjalna hartowana lodem, szlifowana ręcznie z obu stron
- Ergonomiczna rękojeść z wyrafinowanego orzecha włoskiego z nowoczesnym designem dwóch nitów
- Wyprodukowane w Solingen, Niemcy
- Na zamówienie
- Na zamówienie
Nóż Santoku Zwilling Twin Chef
- Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia wyjątkową trwałość krawędzi tnącej i odporność na korozję
- Nierdzewna stal o specjalnej formule to gwarancja wytrzymałości i elastyczności
- Klasyczna konstrukcja z trzema nitami
- Optymalne wyważenie
- Osłona palców zapewniająca bezpieczną pracę
- Na zamówienie
Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67
- Flagowa linia Miyabi
- Ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66
- Unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu
- Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella)
- Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
- Kąt ostrzenia 9.5° na stronę
- Na zamówienie
Nóż Santoku Miyabi 4000FC
- Ostrze FRIODUR wykonane z hartowanej selektywnie i wymrażanej stali FC61
- Katana-Edge - Hamon krawędzi tnącej, charakterystyczny dla japońskich mieczy
- Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka zapewniający pewny chwyt i doskonały wygląd
- Grawerowane logo MIYABI
- Na zamówienie
- Na zamówienie
Nóż Santoku z rowkami Zwilling All * Star
- Nowoczesne wzornictwo
- Ozdobna aplikacja z laserowanym logo u nasady - dostępna w aż pięciu różnych kolorach
- Ostrze o długości 18 cm hartowane lodem (FRIODUR®) – niezwykle ostre i odporne na korozję
- Specjalna stal nierdzewna ZWILLING
- Ergonomiczny uchwyt wygodnie leżący w dłoni
- Umożliwia krojenie japońskimi technikami
- Na zamówienie
- Wycofane z oferty
- Na zamówienie
Nóż Santoku Zwilling Gourmet
- Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia szczególną trwałość i odporność krawędzi tnącej
- Wyjątkowa stal nierdzewna ZWILLING® Sonderschmelze gwarantuje stabilność, odporność na korozję, ale jednocześnie wygodną elastyczność
- Lekkość noża sprawia, że jest on niezwykle poręczny i doskonale się prowadzi
- Ergonomiczny, trójnitowy uchwyt z tworzywa sztucznego oznaczony logo ZWILLING® zapewnia niemęczącą i pewną pracę nawet przez długie godziny
- Wycofane z oferty
- Na zamówienie
Nóż Santoku Miyabi 6000MCT
- Supertwardy rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej elastyczności
- Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
- Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
- Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik
- Na zamówienie
Nóż Santoku Miyabi 5000FCD
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 zakuty w 48 warstwach stali nierdzewnych
- Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
- FRIODUR podwójny proces hartowania i wymrażania klingi - trwała i odporna na korozję klinga
- Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcia bez wysiłku
- Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej
- Na zamówienie