Noże do pieczywa

Noże do pieczywa

Nóż do pieczywa to jedno z tych narzędzi kuchennych, które używane jest niemal codziennie. Dlatego też niezwykle istotne jest, aby jego kupno nie wynikało z przypadku, a było przemyślaną decyzją.

Nóż do pieczywa Zwilling Spectrum

749,00 zł
  • Długie, ząbkowane ostrze do pieczywa, ciast i innych wypieków
  • Doskonała równowaga dzięki ergonomicznemu uchwytowi i optymalnie wyważonej klindze
  • Elegancki uchwyt z Micarty z precyzyjnie spawaną końcówką
  • Pewny i bezpiecznie leży w dłoni
  • Wyjątkowa, długotrwała ostrość – Made in Germany
  • Połączenie wysokiej funkcjonalności z ponadczasowym designem
  • Ostrze wykonane ze stali RCF o 50% niższym śladzie węglowym (w porównaniu do tradycyjnej stali nożowej – dzięki zrównoważonym materiałom, wysokiemu udziałowi recyklingu i zoptymalizowanej produkcji)
(0/5)
  • Nowość

Nóż do pieczywa Zwilling Twin Chef

259,00 zł
  • Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia wyjątkową trwałość krawędzi tnącej i odporność na korozję
  • Nierdzewna stal o specjalnej formule to gwarancja wytrzymałości i elastyczności
  • Klasyczna konstrukcja z trzema nitami
  • Optymalne wyważenie
  • Osłona palców zapewniająca bezpieczną pracę
(0/5)

    Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD 67

    2 599,00 zł
    • Flagowa linia Miyabi
    • Ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66
    • Unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu
    • Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella)
    • Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
    • Kąt ostrzenia 9.5° na stronę
    (0/5)

      Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

      2 499,00 zł
      • Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości,  twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
      • Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
      • Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
      • Oryginalny japoński profil ostrza
      • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
      • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
      (0/5)

        Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT

        1 499,00 zł
        • Supertwardy rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej elastyczności
        • Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
        • Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
        • Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
        • Stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik
        (0/5)

          Nóż do pieczywa Miyabi 5000FCD

          1 249,00 zł
          • Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 zakuty w 48 warstwach stali nierdzewnych
          • Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
          • FRIODUR podwójny proces hartowania i wymrażania klingi - trwała i odporna na korozję klinga
          • Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcia bez wysiłku
          • Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej
          (0/5)

            Nóż do pieczywa Miyabi 800DP

            1 349,00 zł
            • Rdzeń ostrza wykonany ze stali hartowanej do twardości 61 HRC zapewniający długie zachowanie krawędzi i jej ostrość, laminowany w 48 warstwach stali nierdzewnej o wyższej elastyczności
            • Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony profil zapewniają wygodę i łatwość użytkowania
            • Hartowanie FRIODUR poprawia mikrostrukturę stali w celu poprawy wydajności cięcia, odporności na korozję i trwałości
            • Ręcznie naostrzone przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke
            (0/5)

              Nóż do pieczywa ENNO

              879,00 zł
              • Doskonałe właściwości tnące: długotrwała ostrość, wysoka odporność na korozję, wyważona równowaga, najwyższa efektywność cięcia
              • Najlepsza jakość kling Solingen: wysokiej jakości niemiecka stal specjalna hartowana lodem, szlifowana ręcznie z obu stron
              • Ergonomiczna rękojeść z wyrafinowanego orzecha włoskiego z nowoczesnym designem dwóch nitów
              • Ostrze z falistym ostrzem o grubości 6 mm
              • Wyprodukowane w Solingen, Niemcy
              (0/5)

                Nóż do bułek STULLE

                149,00 zł
                • Gładkie, szerokie ostrze idealne do smarowania i krojenia
                • Wygięty kształt ostrza dla większego komfortu użytkowania
                • Zaokrąglona końcówka ułatwiająca nabieranie masła, serków i past
                • Wysokiej jakości stal nierdzewna gwarantująca trwałość i odporność na korozję
                • Ergonomiczna rękojeść z drewna orzechowego dla komfortu i eleganckiego wyglądu
                • Łatwe czyszczenie – zalecane mycie ręczne
                (0/5)
                • Nowość

                Nóż do pieczywa Zwilling All * Star

                419,00 zł
                • Nowoczesne wzornictwo
                • Ozdobna aplikacja z laserowanym logo u nasady - dostępna w aż sześciu różnych kolorach
                • Ostrze o długości 20 cm hartowane lodem (FRIODUR®) – niezwykle ostre i odporne na korozję
                • Specjalna stal nierdzewna ZWILLING
                • Ergonomiczny uchwyt wygodnie leżący w dłoni
                (0/5)
                • Na zamówienie

                Nóż do pieczywa Zwilling Kanren

                1 399,00 zł
                • Nierdzewna stal węglowa FC61 – twarda, wytrzymała i odporna na korozję
                • Zakrzywiony trzpień pomiędzy rękojeścią a uchwytem dla bezpiecznej i pewnej pracy
                • Ręcznie szlifowana, 48-warstwowa klinga z charakterystycznym, damasceńskim wzorem
                • Potrójnie nitowany uchwyt z micarty z laserowo wypalanym logo ZWILLING na środkowym nicie
                (0/5)
                • Na zamówienie

                Nóż do pieczywa Zwilling Gourmet

                249,00 zł
                • Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia szczególną trwałość i odporność krawędzi tnącej
                • Wyjątkowa stal nierdzewna ZWILLING® Sonderschmelze gwarantuje stabilność, odporność na korozję, ale jednocześnie wygodną elastyczność
                • Lekkość noża sprawia, że jest on niezwykle poręczny i doskonale się prowadzi
                • Ergonomiczny, trójnitowy uchwyt z tworzywa sztucznego oznaczony logo ZWILLING® zapewnia niemęczącą i pewną pracę nawet przez długie godziny
                (0/5)
                • Na zamówienie

                Nóż do bułeczek Zwilling Twin Grip

                59,99 zł
                • Specjalna formuła ze stali nierdzewnej „NO STAIN” o wysokiej wydajności
                • Hartowane lodem ostrze FRIODUR® pozostaje ostrzejsze na dłużej i ma doskonałą sprężystość
                • Uchwyt z żywicy syntetycznej
                • Teksturowana rączka jest ergonomicznie wyprofilowana, aby zapewnić pewny chwyt
                (0/5)
                • Na zamówienie