Noże do pieczywa

Noże do pieczywa

Nóż do pieczywa to jedno z tych narzędzi kuchennych, które używane jest niemal codziennie. Dlatego też niezwykle istotne jest, aby jego kupno nie wynikało z przypadku, a było przemyślaną decyzją.

Nóż do pieczywa Ballarini Tanaro

169,00 zł
  • Wysokiej jakości ostrze z niemieckiej stali nierdzewnej
  • Ergonomiczny uchwyt z piaskowanej stali szlachetnej
  • Bardzo dobre właściwości tnące i antykorozyjne
  • Można myć w zmywarce, zalecane mycie pod bieżącą wodą
  • Elegancki design łączący matowe i polerowane wykończenie
(0/5)

    Nóż do pieczywa Zwilling Kanren

    1 399,00 zł 1 299,00 zł
    Najniższa cena: 1 399,00 zł
    • Nierdzewna stal węglowa FC61 – twarda, wytrzymała i odporna na korozję
    • Zakrzywiony trzpień pomiędzy rękojeścią a uchwytem dla bezpiecznej i pewnej pracy
    • Ręcznie szlifowana, 48-warstwowa klinga z charakterystycznym, damasceńskim wzorem
    • Potrójnie nitowany uchwyt z micarty z laserowo wypalanym logo ZWILLING na środkowym nicie
    (0/5)
    • Promocja

    Nóż do pieczywa Zwilling Gourmet

    249,00 zł
    • Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia szczególną trwałość i odporność krawędzi tnącej
    • Wyjątkowa stal nierdzewna ZWILLING® Sonderschmelze gwarantuje stabilność, odporność na korozję, ale jednocześnie wygodną elastyczność
    • Lekkość noża sprawia, że jest on niezwykle poręczny i doskonale się prowadzi
    • Ergonomiczny, trójnitowy uchwyt z tworzywa sztucznego oznaczony logo ZWILLING® zapewnia niemęczącą i pewną pracę nawet przez długie godziny
    (0/5)

      Nóż do pieczywa Zwilling Twin Chef

      259,00 zł
      • Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia wyjątkową trwałość krawędzi tnącej i odporność na korozję
      • Nierdzewna stal o specjalnej formule to gwarancja wytrzymałości i elastyczności
      • Klasyczna konstrukcja z trzema nitami
      • Optymalne wyważenie
      • Osłona palców zapewniająca bezpieczną pracę
      (0/5)

        Nóż do pieczywa Zwilling Now S

        169,00 zł
        • Ostrze wykonane ze specjalnej stali nierdzewnej
        • Hartowane lodem ostrze FRIODUR
        • Ergonomiczna rękojeść wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego
        • Zaprojektowany przez Matteo Thuna i Antonio Rodrigueza
        (0/5)

          Nóż do bułeczek Zwilling Twin Grip

          59,99 zł
          • Specjalna formuła ze stali nierdzewnej „NO STAIN” o wysokiej wydajności
          • Hartowane lodem ostrze FRIODUR® pozostaje ostrzejsze na dłużej i ma doskonałą sprężystość
          • Uchwyt z żywicy syntetycznej
          • Teksturowana rączka jest ergonomicznie wyprofilowana, aby zapewnić pewny chwyt
          (0/5)

            Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD 67

            2 599,00 zł
            • Flagowa linia Miyabi
            • Ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66
            • Unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu
            • Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella)
            • Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
            • Kąt ostrzenia 9.5° na stronę
            (0/5)

              Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

              2 499,00 zł
              • Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości,  twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
              • Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
              • Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
              • Oryginalny japoński profil ostrza
              • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
              • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
              (0/5)

                Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT

                1 499,00 zł
                • Supertwardy rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej elastyczności
                • Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
                • Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
                • Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
                • Stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik
                (0/5)

                  Nóż do pieczywa Miyabi 5000FCD

                  1 249,00 zł
                  • Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 zakuty w 48 warstwach stali nierdzewnych
                  • Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
                  • FRIODUR podwójny proces hartowania i wymrażania klingi - trwała i odporna na korozję klinga
                  • Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcia bez wysiłku
                  • Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej
                  (0/5)

                    Nóż do pieczywa Miyabi 800DP

                    1 349,00 zł 999,00 zł
                    Najniższa cena: 1 349,00 zł
                    • Rdzeń ostrza wykonany ze stali hartowanej do twardości 61 HRC zapewniający długie zachowanie krawędzi i jej ostrość, laminowany w 48 warstwach stali nierdzewnej o wyższej elastyczności
                    • Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony profil zapewniają wygodę i łatwość użytkowania
                    • Hartowanie FRIODUR poprawia mikrostrukturę stali w celu poprawy wydajności cięcia, odporności na korozję i trwałości
                    • Ręcznie naostrzone przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke
                    (0/5)
                    • Promocja

                    Nóż do pieczywa ENNO

                    879,00 zł
                    • Doskonałe właściwości tnące: długotrwała ostrość, wysoka odporność na korozję, wyważona równowaga, najwyższa efektywność cięcia
                    • Najlepsza jakość kling Solingen: wysokiej jakości niemiecka stal specjalna hartowana lodem, szlifowana ręcznie z obu stron
                    • Ergonomiczna rękojeść z wyrafinowanego orzecha włoskiego z nowoczesnym designem dwóch nitów
                    • Ostrze z falistym ostrzem o grubości 6 mm
                    • Wyprodukowane w Solingen, Niemcy
                    (0/5)